Jongere kinderen

Apengedachten!?  

Die Zijn oké…  doe je met Aap en Panda ( nav het boek ) mee? En leer ze accepteren, door op je pauzeknop te drukken en ze te pauzeren.

Hoe vaak doe je niet iets en denk je aan iets anders? Apengedachten noemen we dat. Je gedachten springen op en neer als apen in bomen. Niets mis mee, behalve als je daardoor moeite heb met concentreren, niet kan slapen of piekert. 

De aandachtsoefeningen kunnen je helpen om allerlei gedachten te accepteren én te pauzeren. Gedachten worden niet weggestopt. Maar het is wel handig als je af en toe je  pauzeknop weet te vinden. Met deze aandachtsoefeningen,  trainen we als het ware onze aandachtsspier. Al snel zal je merken dat de apen in je hoofd niet meer zo wild springen en misschien zelfs even weg zijn. Als je deze manier kent, kan je deze gebruiken in situaties, thuis en op school.

De aandacht – en ontspanningsoefeningen zijn gericht op lichaamsbewustzijn. We doen dit aan de hand van ademhalingsoefeningen, visualisatie, zintuigoefeningen met ruiken en proeven (wel belangrijk om te weten of je ergens allergisch voor bent) . In beweging Zijn en speelse stilte spelletjes horen daar ook bij.

Leuk om er bij te Zijn? Waar en wanneer?

Een serie bestaat uit vier 💚Oké-Zijn bijeenkomsten die op de woensdagmiddag gehouden worden.

  • Leeftijd : van 8 -11 jaar
  • Tijd: van 13.30 u –  14.45uur.
  • Aanmelden kan tot één week voor de eerste bijeenkomst via het formulier hieronder.
  • Maximaal 6 deelnemers
  • Introductie pakket van 4 bijeenkomsten €22,50
  • Waar: Aan de Boezemweg 13 i in Oude-Tonge


    Toon a.u.b. dat u menselijk bent door de selectie van het vliegtuig.