Ruimte

Heb je er wel eens bij stil gestaan hoe belangrijk ruimte eigenlijk is?  Alles begint met ruimte. Ruimte om te ontwikkelen, ruimte om te groeien, ruimte om in te bewegen, ruimte om te denken,  te voelen en te leven. Ruimte om te “Zijn”.

 

Waar zoek je ruimte voor jezelf? Wie moet je dat geven? 

Je ouders, je familie, vrienden, je leerkracht/mentor, je coach, je leidinggevende, je collega, je partner, je kinderen? Zoek je de ruimte in jezelf of buiten jezelf? En als je die ruimte niet krijgt, wat gebeurt er dan met je?

Wanneer we ons afhankelijk van de ander maken, en er vanuit gaan dat de ander ons zal geven wat we nodig hebben: voelen we ons prettig als we die liefde, aandacht en erkenning krijgen. Dat is ook prettig en fijn …. maar als je het nodig hebt om een goed gevoel over jezelf te hebben, beperk je daarmee je eigen ruimte, je eigen groei en ontwikkeling. Als wij ouders/verzorgers ons daar bewust van Zijn en ons zelf erkennen/accepteren .. dan  kunnen we dat ook op een natuurlijke wijze aan onze kinderen  door geven (omdat die erkenning die we zoeken, gewoon in ons zelf zit:)